GratisRecept

Zoer Vleis

Herkomst
Duitsland
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram runderpoulet
  • 1 ui
  • zout
  • 1 eetlepel mosterd (grove)
  • 2 deciliter rode wijn azijn
  • 2 kruidnagels
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 25 gram boter
  • 1 laurierblaadje
  • peper
  • bloem

BEREIDINGSWIJZE

Pel de ui en snijd hem in ringen. Leg het vlees met ½ dl water, 2 deciliter azijn, de uiringen, de laurierblaadjes en de kruidnagels in een kom en laat dit een dag afgedekt marineren in de koelkast. Schep het vlees en de ui uit de marinade. Dep het vlees droog met keukenpapier. Bewaar de marinade. Verhit de boter in een braadpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Bebloem het vlees. Bak het vlees en de ui op matig vuur rondom bruin en bestrooi met peper en zout.
Verwarm de marinade met 1 deciliter water. Schenk zoveel hete marinade in de pan dat het vlees net onderstaat en breng het vocht tegen de kook aan. Leg het deksel op de pan en stoof het vlees op het allerlaagste vuur (eventueel op een vlamverdeler) zachtjes gaar (ca. 1½ uur). Voeg de bruine suiker toe en laat dit 3 minuten meekoken.
Roer de mosterd, peper en zout naar smaak erdoor.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »