GratisRecept

Nederland staat bekend om zijn Hollandse Nieuwe uit het vuistje met uitjes. Elk jaar worden op vlaggetjesdag weer de eerste haringen van het nieuwe jaar verkocht. Maar weet u dat de Hollandse haring een tamelijk rijke geschiedenis kent? Gratisrecept.nl ging op zoek naar het verhaal achter de haring.
Lees de gehele special “Haring”

Suikergoed, marsepein en speculaas?het is de tijd van Sinterklaas! Kruidnoten, borstplaat, (gevulde) speculaas, suikerbeestjes, pepernoten, marsepein, chocoladeletters, banketletters, taai taai, chocolademunten, chocoladesigaretten, warme chocolademelk; kinderen zijn dol op de lekkernijen die rond de sinterklaastijd niet aan te slepen zijn. Gelukkig heeft gratisrecept.nl een aantal recepten op een rij gezet zodat u niet met lege handen hoeft aan te komen, en daarnaast is zelfgebakken strooigoed natuurlijk ook nog eens vele malen lekkerder!
Lees de gehele special “Sinterklaas”

Een hapje en een drankje en vooral veel vuurwerk: het nieuwe jaar zit er weer aan te komen. Het Nieuwjaarsfeest is waarschijnlijk al duizenden jaren oud, alleen niet helemaal zoals wij het tegenwoordig kennen. Vroeger vierden de Babyloni?rs het begin van de lente, de Egyptenaren vierden het nieuwe jaar in september wanneer de Nijl overstroomde en Julius Caesar besloot in 46 voor Christus dat het nieuwe jaar op 1 januari begon.
Lees de gehele special “Oudjaar”

Op 31 oktober is het weer de avond voor Allerheiligen: Halloween. Het is een feest dat de laatste jaren is overgewaaid uit Amerika en hier steeds populairder wordt. Kinderen verkleden zich dan als enge wezens en krijgen snoep bij huizen die versierd zijn met pompoenen en kaarsjes.
Lees de gehele special “Halloween”

Wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Noem een willekeurig gerecht en er hoort wel een bepaalde wijnsoort bij. De wijnproductie kent een lange geschiedenis die begint bij gebieden als de Kaukasus waar de wilde wijnstok (een wingerdsoort) vandaan komt. Daarna werd rond 3000 voor Christus wijn afgebeeld bij de oude Egyptenaren en dronken ze in Griekenland bij voorkeur met water verdunde wijn uit een drinkschaal.
Lees de gehele special “Wijn”

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »