GratisRecept

Oudjaar

Een hapje en een drankje en vooral veel vuurwerk: het nieuwe jaar zit er weer aan te komen. Het Nieuwjaarsfeest is waarschijnlijk al duizenden jaren oud, alleen niet helemaal zoals wij het tegenwoordig kennen. Vroeger vierden de Babyloni?rs het begin van de lente, de Egyptenaren vierden het nieuwe jaar in september wanneer de Nijl overstroomde en Julius Caesar besloot in 46 voor Christus dat het nieuwe jaar op 1 januari begon.
Lees de gehele special “Oudjaar”

Brood

Brood is een belangrijk basisproduct in onze samenleving. De gemiddelde Nederlander eet dan ook 60 kilo brood per jaar. Het meelproduct dat gemaakt wordt door deeg te bakken, te koken of te stomen bevat vele belangrijke voedingsstoffen. Het basisdeeg bestaat uit meel en water waaraan gist of zuurdesem en in de meeste gevallen nog zout is toegevoegd. Voor speciale broodsoorten worden er nog andere toevoegingen gedaan.
Lees de gehele special “Brood”



Pasen

Paaseieren en chocoladehazen........... Nu de lente alweer volop aanwezig is en de chocolade-eitjes weer in de schappen van de supermarkt liggen worden we weer herinnerd aan de aankomende feestdagen: Pasen.
Lees de gehele special “Pasen”

Sinterklaas

Suikergoed, marsepein en speculaas?het is de tijd van Sinterklaas! Kruidnoten, borstplaat, (gevulde) speculaas, suikerbeestjes, pepernoten, marsepein, chocoladeletters, banketletters, taai taai, chocolademunten, chocoladesigaretten, warme chocolademelk; kinderen zijn dol op de lekkernijen die rond de sinterklaastijd niet aan te slepen zijn. Gelukkig heeft gratisrecept.nl een aantal recepten op een rij gezet zodat u niet met lege handen hoeft aan te komen, en daarnaast is zelfgebakken strooigoed natuurlijk ook nog eens vele malen lekkerder!
Lees de gehele special “Sinterklaas”

Wijn

Wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Noem een willekeurig gerecht en er hoort wel een bepaalde wijnsoort bij. De wijnproductie kent een lange geschiedenis die begint bij gebieden als de Kaukasus waar de wilde wijnstok (een wingerdsoort) vandaan komt. Daarna werd rond 3000 voor Christus wijn afgebeeld bij de oude Egyptenaren en dronken ze in Griekenland bij voorkeur met water verdunde wijn uit een drinkschaal.
Lees de gehele special “Wijn”

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »