GratisRecept

Ribkarbonade met mosterdsaus

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 ribkarbonades (van ongeveer totaal 600 gram)
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 50 gram boter
  • 4 blaadjes salie, fijngesneden
  • 3 sjalotten, fijngesneden
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 kilo aardappels (stevig kokend)
  • 3 uienringen, grof gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • enkele takjes rozemarijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 grote tomaten, gehalveerd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels paneermeel

BEREIDINGSWIJZE

Kruid de karbonades met peper en zout en wrijf ze in met de grove mosterd en bestrooi ze met de salie. Dek ze vervolgens af met plasticfolie en laat ze ongeveer 30 minuten in de koelkast marineren. Wentel ze daarna door de bloem en bak ze goudbruin in de olie met boter. Neem de karbonades vervolgens uit de pan en bak de sjalotten lichtbruin in de braadjus. Giet daarna de slagroom erbij en roer het goed door elkaar. Laat dit even doorkoken en bewaar de saus in een schaaltje tot gebruik.Was in de tussentijd de aardappels en boen ze goed schoon. Snijd ze in de lengte in 6 partjes. Leg ze in een ovenschaal en rangschik de uien er overheen. Kruid alles met versgemalen peper, zout en een paar takjes rozemarijn. Besprenkel het geheel met olijfolie en zet de ovenschaal gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden C. Schep dit alles af en toe door elkaar. Leg de gehalveerde tomaten in een ovenschaal en bestrooi ze met knoflook, peterselie, peper, zout en paneermeel en zet deze ook in de oven en bak ze zo'n 15 minuten en haal ze er daarna uit. Als de aardappels 15 minuten in de oven hebben gestaan, de koteletten er bovenop plaatsen en het geheel weer terug in de oven plaatsen. Haal na 5 minuten het geheel uit de oven en plaats de inmiddels gebakken tomaten rondom. De sjalottensaus apart serveren.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »