GratisRecept

Gegrilde lamsburger met kerrie

Herkomst
Marokko
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 lamsburgers
  • 1 sjalotje
  • Ĺ komkommer
  • 2 limoenen
  • 3 eetlepels olie
  • Ĺ eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel tuinkruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 bosje rucola
  • zout
  • peper (versgemalen)

BEREIDINGSWIJZE

Pel het sjalotje en snipper het heel fijn. Snijd de komkommer in plakjes.
Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes.
Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel. Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.
Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of de voorverwarmde oven.
Bestrooi de lamsburgers met zout. Serveer de burgers tussen een pitabroodje met rucola, komkommer een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »