GratisRecept

Vlaamse wafels

Herkomst
Belgie
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 25 gram gist
  • ½ deciliter lauwwarme melk
  • 4 eieren
  • zout
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels cognac
  • 250 gram bloem
  • 125 gram gesmolten boter
  • boter om in te vetten
  • poedersuiker om te bestrooien

BEREIDINGSWIJZE

Los de gist op in de lauwwarme melk. Split de eieren en voeg de dooiers met het zout, poedersuiker, vanillesuiker en cognac toe. Schep de bloem erdoor en voeg de gesmolten boter toe. Klop de eiwitten zeer stijf en spatel deze erdoor. Laat dit alles 60 minuten op een warme en vochtige plaats rijzen en bak er in een ingevet ijzer wafels van. Bestrooi deze nog warm met poedersuiker.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »