GratisRecept

Friese duimpjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 150 gram boter
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram hazelnoten
  • 1 theelepel anijszaad
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kaneel.

BEREIDINGSWIJZE

Roer de boter zacht in een kom en maak er met de suiker en de eieren een smeuïge massa van. Zeef dan in gedeelten de bloem met het zout boven de kom en kneed alles tot een mooi deeg. Hak de hazelnoten fijn en voeg ze met het anijszaad, de gemberpoeder en de kaneel bij het deeg en kneed alles nogmaals goed door. Rol het deeg op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd reepjes van 4 cm lang en 2 cm breed uit de deeglap. Beboter de bakplaat en leg de koekjes erop. Bak de duimpjes in een voorverwarmde matig warme oven (150 graden C) in 25 minuten gaar. Laat de Friese duimpjes op de bakplaat afkoelen, maar druk eerst met de duim de warme koekjes aan één kant even in.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »