GratisRecept

Turkse pizza

Herkomst
Turkije
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • Turkse pizza = Lahmacun
  • IngrediŽnten voor het deeg:
  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel gedroogde gist
  • 4 tot 6 eetlepels melk, lauw
  • 2 eieren
  • zout
  • 2 theelepels suiker
  • 4 eetlepels boter.
  • IngrediŽnten voor de vulling:
  • 2 uien
  • 1 kleine tomaat
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie of fijngesneden dille
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kilogram rundergehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • zout
  • milde paprikapoeder.

BEREIDINGSWIJZE

Strooi de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje. Doe de gist met de lauwe melk, de eieren, wat zout, de suiker en de gesmolten en afgekoelde boter in het kuiltje en kneed van de ingrediŽnten een samenhangend en soepel deeg. Verdeel het deeg in stukken ter grootte van een ei en laat het onder een vochtige theedoek 10 minuten rijzen. Pel voor de vulling de uien en snipper ze fijn. Dompel de tomaat even in kokend water en trek er het velletje af. Snijd de tomaat klein en schep de tomaat, de peterselie of dille, de boter en het gehakt door elkaar. Breng het mengsel op smaak met peper, paprikapoeder en zout. Verwarm de oven voor op 180 graden C. Rol elke portie deeg uit tot een dikte van Ĺ cm en verdeel ze over 2 beboterde bakplaten. Strijk het vleesmengsel met een lepel op het deeg en laat het deeg nog 5 tot 10 minuten rijzen. Bak de pizza's midden in de warme oven in 20 tot 25 minuten gaar.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »