GratisRecept

Geroosterde stokbrood met olijvenpasta en kerstomaatjes

Herkomst
Spanje
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
10 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 teen knoflook
  • 100 gram olijven zonder pit
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1/2 deciliter olijfolie (extra vergine)
  • versgemalen peper
  • 1 voorgebakken stokbrood
  • 10 kerstomaatjes
  • 3 takjes peterselie

BEREIDINGSWIJZE

Pel de teen knoflook en hak hem grof. Doe de olijven met de knoflook, de ansjovisfilets en de kappertjes in de keukenmachine en pureer alles tot een grove pasta. Meng dan de olijfolie erdoor. Breng de olijvenpasta op smaak met peper. Verwarm de grill voor. Snijd het stokbrood in plakjes van ongeveer 1/2 cm dik. Spreid de plakjes brood uit op de grillplaat en schuif deze ongeveer 5 cm onder het hete grill-element. Rooster de sneetjes in ongeveer 1 minuut goudbruin. Keer ze eventueel halverwege. Snijd de kerstomaatjes in partjes. Bestrijk de geroosterde sneetjes met de olijvenpasta en leg ze op een schaal. Garneer deze sneetjes met de kerstomaatjes en een toefje peterselie.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »