GratisRecept

Bruiloftsoep

Herkomst
Turkije
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
1 uur en 55 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • DŁgŁn Áorbasi (bruiloftsoep voor 6 personen)
  • 6 koppen kippenbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 450 gram mager grofgemalen lamsgehakt
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 gehalveerde ui
  • 1 theelepel zout
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 4 losgeklopte eidooiers
  • het sap van 1 citroen
  • ľ theelepel kaneel

BEREIDINGSWIJZE

Verhit de kippenbouillon tot het kookt. Smelt de boter in een grote koekenpan. Voeg daarna het lamsgehakt toe en laat het, onder voortdurend roeren, bakken tot het mooi bruin is. Roer vervolgens de bloem erdoor en laat het nog 2 minuten bakken. Doe nu het lamsgehakt, ui, zout, peper en paprikapoeder bij de hete kippenbouillon. Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pan. Verwijder daarna de ui. Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al roerend bij de soep. Blijf roeren tot de soep heet is. Let op: Ze mag echter niet meer aan de kook komen! Strooi er kaneel over en dien het tenslotte gelijk op.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »