GratisRecept

Vlaamse runderstoof

Herkomst
Belgie
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 800 gram rib-runderlappen, in grote stukken
  • 4 stengels dunne prei
  • 25 gram boter
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 300 gram winterwortel, in plakjes
  • 6 takjes tijm, gerist
  • 1 laurierblad
  • 1 flesje donker bier
  • 1 snee stevig witbrood, ontkorst
  • 1 eetlepel grove mosterd

BEREIDINGSWIJZE

Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Snijd de helft van de prei in dunne ringetjes, snijd de rest in stukken van 3 cm. Bestrooi het Vlees met peper en braad het in een braadpan rondom in de boter. Bak de preiringen en de knoflook 1 minuut mee. Voeg de wortel, tijm, laurierblad, bier en 100 mililiter kokend water toe. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur laag en Laat het geheel afgedekt (op een vlamverdeler) ongeveer 2 uur en 30 minuten sudderen, of tot vlees gaar is. Schep het zo nu en dan om en voeg, indien nodig, wat water toe. Bestrijk het brood met mosterd en leg het bij het vlees in de pan. Voeg de stukken prei toe. Laat het geheel nog 20 minuten sudderen tot de prei beetgaar is; schep het zo nu en dan om en zorg dat het brood goed met het vocht mengt. Breng het op smaak met royaal zout en peper. Lekker met gekookte aardappels.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »