GratisRecept

Vegetarische kaasballetjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
1 uur en 15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 150 gram geraspte oude Goudse kaas
  • 1 zakje kerriesaus
  • 1,5 deciliter melk
  • 2 sneetjes volkorenbrood
  • 1 klein blikje maiskorrels (180 gram)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gefruite uitjes
  • cornflakes
  • olie om te frituren

BEREIDINGSWIJZE

Maak de kerriesaus volgens de aanwijzingen op het zakje of pakje, (met 1,5 deciliter melk in plaats van 2,5 deciliter). Laat de saus goed afkoelen. Snijd het brood met de korst in blokjes. Meng de kerriesaus, het brood, het ei en de kaas tot een samenhangend mengsel. (Dit gaat het best met een foodprocessor). Voeg de uitjes en de uitgelekte maiskorrels toe en laat het kort meedraaien. Laat het mengsel in een kom in de koelkast ca. 1 uur (of een hele nacht) opstijven. Maak de cornflakes fijn tussen een theedoek, met de bodem van een pan. Rol nu met een vochtige hand, balletjes ter grootte van een walnoot van het kaasmengsel. Haal de balletjes goed door de cornflakes, druk het goed aan. Verhit de frituurolie tot er damp afkomt en frituur de balletjes in een paar minuten goudbruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken en serveer ze warm.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »