GratisRecept

Praagse ham in brooddeeg

Herkomst
Tjechie
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
3 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2,5 kilogram gepekelde beenham (met vel, bij de slager te bestellen)
  • 2 wortels
  • 2 uien
  • 1 laurierblad
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 500 gram broodmix bruin
  • 7 gram droge gist
  • bloem
  • 1 ei

BEREIDINGSWIJZE

Pel en snipper de ui, maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Vul een grote pan met water en doe de ui en wortel erbij. Voeg de ham, laurierblad, de kruidnagels en de peper toe. Breng het geheel aan de kook en laat de ham, met een deksel op de pan, in 1 uur en 45 minuten tot 2 uur gaar worden. Laat het vlees afkoelen in de bouillon. Meng de broodmix en de gist. Voeg 350 mililiter lauw water toe. Kneed het met de mixer tot een glad deeg. Laat dit afgedekt op een warme plaats ongeveer 45 minuten rijzen. Rol het deeg ongeveer 1 cm dik (40 cm doorsnede) uit op een beetje bloem. Schijd het ei en strijk het eiwit over de deegplak. Snijd de vetrandjes en het vel van de ham en wikkel de ham in het deeg. Druk de randen van het deeg goed aan. Bestrooi een bakblik met wat bloem en leg de ingepakte ham er vervolgens op. Snijd het deeg kruislings in. Laat het deeg ongeveer 15 minuten rijzen. Besprenkel het deeg met wat water. Bak het 45 tot 50 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C (hetelucht oven, 175 graden C en gasoven, stand 3). Serveer de ham bijvoorbeeld met wat augurken, rode bietjes en mierikswortelroomkaas.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »