GratisRecept

Pompoenpecantaart

Herkomst
Verenigde staten
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 600 gram oranje pompoen
  • 150 gram ham, in blokjes
  • 80 gram pecannoten
  • 6 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries)
  • 1 eetlepel donkere basterdsuiker
  • 2 tot 3 theelepels tabasco
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 2 eetlepels olie
  • 3 eieren
  • 125 mililiter slagroom
  • zout
  • peper
  • taartvorm van 26 tot 28 cm doorsnede

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C en ontdooi de deeg voor de hartige taart. Halveer de pompoen, verwijder de pitten, verdeel deze in schijven en snijd de schil eraf. Snijd de schijven daarna in blokjes. Meng in een kom de basterdsuiker met de tobasco, de ketchup en de olie. Voeg daarna zout en peper naar smaak toe en schep de pompoen, de ham en de pecannoten erdoor. Laat het even rusten. Bestuif intussen het aanrecht met wat bloem en rol de deeglapjes uit tot een ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed de taartvorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Klop de eieren los met de slagroom en voeg zout en peper naar smaak toe. Verdeel het eimengsel over de bodem van de taartvorm en schep het pompoenmengsel erin. Schuif de taart iets onder het midden in de oven en bak deze tenslotte in ongeveer 40 minuten goudbruin.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »