GratisRecept

Pittige kaasfondue uit Mexico

Herkomst
Mexico
Categorie
Fondue
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 150 gram verse roomkaas naturel
  • 300 gram cheddarkaas (donkergele Engelse kaas), geraspt
  • 1 bol mozzarella (kaas), in stukjes
  • 2 eetlepels jalapenopepers
  • 1/2 zakje verse koriander, fijngehakt
  • 25 gram boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 300 mililiter melk
  • kaasfonduepan (caquelon) met rechaud, fonduevorken
  • Om te dippen:
  • beetgaar gekookte minimaïskolfjes
  • repen rode of gele paprika
  • tortillachips of opgerolde repen wraptortilla
  • stukjes verse ananas
  • stukken avocado
  • blokjes chorizoworst

BEREIDINGSWIJZE

Smelt in een fonduepan (of braadpan met dikke bodem) de boter. Strooi de bloem erover en bak het 1 minuut zachtjes mee. Voeg de melk toe en blijf met een houten lepel roeren tot een gladde, gebonden saus ontstaat. Laat de roomkaas in de saus smelten. Meng de Cheddar en de mozzarella door de saus en roer tot alle kaas gesmolten is. Snijd de pepers in stukjes en roer ze met de koriander door de fondue. Zet tenslotte de diphapjes en de kaasfonduepan op een rechaud op tafel.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »