GratisRecept

Paasmannetje

Herkomst
Nederland
Categorie
Paasgerechten
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 7 kleine eieren
  • 1 pak witbroodmix
  • 25 gram boter of margarine
  • 1 eetlepel suiker
  • 18 krenten of rozijnen
  • 3 deciliter water

BEREIDINGSWIJZE

Kook 6 eieren 8 minuten. Leg de eieren daarna in koud water. Maak van de broodmix met 3 deciliter handwarm water en de boter en de suiker het deeg volgens de aanwijzing op de verpakking. Kneed het deeg 3 minuten goed door en verdeel het in 6 stukken. Vorm van elk stuk deeg een paasmannetje met 2 lange armen. Druk als ogen 2 krenten of rozijnen in het deeg. Leg een gekookt ei op de buik van het mannetje, druk het iets vast en vouw de armen eroverheen. Leg de paasmannetjes op een licht ingevette bakplaat. Dek ze af met een vochtige theedoek en laat ze 15 minuten rijzen op een warme plaats. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Klop het ongekookte ei en kwast de mannetjes ermee in. Bak ze in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten lichtbruin en gaar.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »