GratisRecept

Oliebollen uit Bretagne

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Oudejaarsgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 55 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 pak Koopmans Mix voor Oliebollen
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • ½ liter lauw water
  • 100 gram grofgehakte hazelnoten
  • 100 gram rozijnen
  • 1 eetlepel rum
  • frituurolie
  • ½ eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel poedersuiker

BEREIDINGSWIJZE

Bron: Koopmans (www.koopmans.com)

Week de rozijnen in de rum. Roer de oliebollenmix met de cacaopoeder en het water tot een glad beslag. Voeg de hazelnoten en de uitgelekte rozijnen toe. Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats. Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door. Verhit de frituurolie in een frituurpan of een diepe pan tot 190 graden C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met 2 in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden. Bak de chocolade-hazelnootbollen in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet. Meng de cacao met de poedersuiker en bestrooi de oliebollen ermee.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »