Oliebollen met ananas en kokos
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Oudejaarsgerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 55 minuten
- Porties
- 10
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 pak Koopmans Mix voor Oliebollen
- 3½ deciliter lauw water
- 1½ deciliter bier
- 2 schijven ananas
- 2 eetlepels gemalen kokos
- 75 gram rozijnen
- 75 gram krenten
- frituurolie
- poedersuiker
BEREIDINGSWIJZE
Bron: Koopmans (www.koopmans.com)
Roer de oliebollenmix met het water en het bier tot een glad beslag. Snijd de ananas in kleine stukjes en meng deze met de kokos. Voeg het ananas-kokos-mengsel, de rozijnen en de krenten aan het beslag toe. Dek het geheel af met een vochtige doek of plastic zak en laat het ruim een half uur rijzen op een warme plaats. Roer het beslag tijdens het rijzen niet meer door. Verhit de frituurolie in een frituurpan of een diepe pan tot 190 graden C (de olie geeft een witte damp af). Vorm met twee in olie gedoopte lepels of een ijsbolletjestang bergjes beslag en laat deze in de olie glijden. Bak de ananasbollen in ongeveer 3 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege met een vork. Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken in een met keukenpapier bekleed vergiet.
RECENSIE PLAATSEN
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »