GratisRecept

Oesters gegratineerd met ei en spinazie

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Bijgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
6
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 12 stuks Zeeuwse oesters
  • 250 gram panklare spinazie
  • 2 eieren
  • 2 sneetjes oud witbrood, zonder korst
  • 4 takjes peterselie, fijngesneden
  • 250 gram grof zeezout
  • zout
  • 30 gram boter

BEREIDINGSWIJZE

Kook de eieren in 10 minuten hard, Spoel ze af onder koud water en pel ze daarna. Vermaal het brood in de keukenmachine tot kruim. Prak de gekookte eieren met een vork fijn en meng het in een kom met de peterselie en de broodkruim. Open de oesters, neem de oesters uit de schelp en laat ze in een zeef uitlekken (het vocht wordt niet gebruikt). Spoel vervolgens de schelpen schoon. Verdeel een laagje zeezout over twee borden en zet de schelpen erin vast. Verwarm ondertussen de grill voor op de hoogste stand. Breng in dezelfde tijd in een pan een laagje water aan de kook en voeg de spinazie toe. Kook de spinazie al roerend in ongeveer 3 minuten, breng het op smaak met zout en laat het in een vergiet uitlekken. Verwarm intussen de borden met de schelpen 2 minuten onder de grill verwarmen. Verdeel een bedje van spinazie in de schelpen en leg de oesters op de spinazie. Verdeel over elke oester wat kruimmengsel met daarop een stukje boter. Zet de oesters daarna nog ongeveer 5 minuten onder de hete grill zodat de boter smelt en het kruimmengsel kleurt. Serveer het gelijk.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »