GratisRecept

Mousse van aardappels met kaviaar tonijn en kokkels

Herkomst
Belgie
Categorie
Hapjes
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 3 aardappels (bintjes)
  • 150 gram verse tonijn
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram kokkels
  • 150 gram kaviaar
  • 1/2 liter gevogelte bouillon
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 deciliter room
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • ansjovisolie

BEREIDINGSWIJZE

Kook 2 aardappels gaar in de gevogeltebouillon en pureer ze. Week de blaadjes gelatine in ruim koud water totdat ze zacht zijn. Voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine aan de hete aardappelpuree toe en laat het al roerende koud worden. Klop de room half stijf en spatel die erdoor. Breng het op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Zet 4 metalen ringen of glazen potjes van circa 4 cm. hoog op een plaatje en vul ze met de aardappelparfait. Laat dit opstijven. Schil de overgebleven aardappel, schaaf het in plakjes en bak het in de olie goudbruin (knapperig). Laat dit uitlekken op keukenpapier. Snijd de tonijn in blokjes van circa 1 cm. en marineer deze 5 minuten in een mengsel van 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel sojasaus. Stoom ondertussen de kokkels gaar en ontdoe ze van de schelp. Haal de aardappel-farfait uit de vorm. Bestrijk de parfait met kaviaar. Schuif de aardappelparfait midden op het bord en versier het met de aardappel chips. Schik de tonijnblokjes en de kokkels rond de parfait. Druppel voorzichtig wat citroen olijfolie marinade en wat ansjovisolie er omheen.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »