GratisRecept

Malse hazerug

Herkomst
Duitsland
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
4 uur en 35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 hazeruggen
  • 150 gram rauwe ham
  • 100 gram boter
  • 2,5 deciliter rode wijn
  • 2,5 deciliter room
  • 700 gram rode kool
  • 4 appels
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Snijd de filets uit de hazeruggen en leg ze koel weg. Hak de ruggen in stukken en doe ze in een ovenvaste schaal. Schuif de schaal in de oven en laat de ruggen een half uur bruin braden. Snijd de ui en hak het fijn. Snijd de wortel in plakjes. Voeg na een kwartier de ui en wortel erbij. Na het braden, haal de hazeruggen uit de oven, doe er 2 liter water bij en laat ze verder 4 uur zachtjes stoven op het vuur. Zeef daarna het vocht en reduceer het tot 1 deciliter. Maak de rode kool schoon en snijd hem in zeer fijn. Zet de rode kool met niet teveel water op en kook het naar eigen smaak gedurende 35 minuten. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in schijven. Smelt 50 gram boter en bak daarin de appelschijven in 6 minuten. Houd het warm. Snijd de ham in kleine reepjes en bak deze even in de rest van de boter. Houd het warm. Doe vervolgens zout en peper naar smaak over de hazerugfilets die u koel heeft weggezet en bak deze in de braadboter van de ham in gedurende 7 minuten bruin. Haal ze uit de pan en houd deze ook warm. Blus de braadboter met de wijn, geef er de ingekookte wildbouillon bij, kook het op een hoog vuur snel voor de helft in, voeg de room toe, kook nog heel even en serveer de saus in een sauskom. Snijd de filets in 5 of 6 stukken, leg ze op een voorverwarmde schaal, leg er de gebakken ham over, schenk er wat saus over en leg de rode kool en de appel erbij.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »