Kruidige rundergehaktspiesjes met tzatziki
- Herkomst
- Griekenland
- Categorie
- Barbeque gerechten
- Bereidingstijd
- 1 uur en 30 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 500 gram rundergehakt
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel chilipoeder
- ½ theelepel djinten (gemalen komijn)
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ komkommer
- 150 gram yoghurt (Griekse)
- ½ eetlepel dille (verse, fijngehakt)
- 2 theelepels zout
- 1 theelepel zwarte peper
- 12 houten spiesjes
BEREIDINGSWIJZE
Pers 3 teentjes knoflook boven het gehakt uit en kneed het zout, de
chilipoeder, peper, komijn en 2 eetlepels olijfolie er goed door. Laat dit 60 min. rusten. Week de spiesjes in water. Maak ondertussen de tzatziki. Schil de komkommer en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in heel kleine blokjes. Pers 1 teentje knoflook uit en schep de yoghurt, de komkommer en de dille erdoor. Breng de tzatziki op smaak met zout, peper en een snufje komijn. Laat de tzatziki 60 min. koelen. Verdeel het gehakt in 12 porties. Vorm het rond de spiesjes tot stevige worstjes. Bestrijk ze met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue in 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer met de tzatziki.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »