GratisRecept

Kruidige rundergehaktspiesjes met tzatziki

Herkomst
Griekenland
Categorie
Barbeque gerechten
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ komkommer
  • 150 gram yoghurt (Griekse)
  • ½ eetlepel dille (verse, fijngehakt)
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 12 houten spiesjes

BEREIDINGSWIJZE

Pers 3 teentjes knoflook boven het gehakt uit en kneed het zout, de
chilipoeder, peper, komijn en 2 eetlepels olijfolie er goed door. Laat dit 60 min. rusten. Week de spiesjes in water. Maak ondertussen de tzatziki. Schil de komkommer en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommer in heel kleine blokjes. Pers 1 teentje knoflook uit en schep de yoghurt, de komkommer en de dille erdoor. Breng de tzatziki op smaak met zout, peper en een snufje komijn. Laat de tzatziki 60 min. koelen. Verdeel het gehakt in 12 porties. Vorm het rond de spiesjes tot stevige worstjes. Bestrijk ze met olie en rooster ze in een grillpan of op de barbecue in 8 tot 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer met de tzatziki.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »