GratisRecept

Indonesische roerbak met tofu

Herkomst
Indonesie
Categorie
Vegetarisch
Bereidingstijd
20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 400 gram snelkookrijst
  • zout
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 zakje nasikruiden (Conimex)
  • 2 teentjes gesnipperde knoflook
  • 1 rood pepertje, zonder zaadjes en gesnipperd
  • 375 gram tofu basis (Sofine), in blokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 250 gram winterwortel, in reepjes
  • 1 pak aardappelpartjes a 450 gram
  • 250 gram gebroken bonen (diepvries)

BEREIDINGSWIJZE

Kook de rijst in water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wel de nasikruiden volgens de aanwijzing op de verpakking. Verhit de olie en bak de tofu met het pepertje al omscheppend in de hete olie lichtbruin. Neem de tofu en het pepertje uit de pan. Bak de uien met de knoflook in het bakvet al omscheppend goudbruin en gaar. Voeg de wortelreepjes en de aardappelpartjes toe en bak ze al omscheppend beetgaar. Schep de gebroken bonen en de gewelde kruiden erdoor en voeg 1 deciliter heet water toe. Bak al omscheppend totdat de boontjes warm zijn. Serveer met de rijst.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »