GratisRecept

Gevulde paprika met fetakaas

Herkomst
Marokko
Categorie
Tapas gerechten
Bereidingstijd
15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 middelgrote paprika's
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 fijngesneden teentjes knoflook
  • 3 eetlepel fijngesneden verse oregano of 4 theelepels gedroogde oregano
  • 450 gram feta
  • 1 losgeklopt ei
  • zeezout
  • paprikapoeder
  • olie om de paprika's mee in te smeren

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op de grillstand, op 250 graden C. Snijd een dekseltje in elke paprika, ongeveer 2 centimeter onder het steeltje. Snijd de dekseltjes er niet helemaal af maar laat circa 2 tot 3 centimeter vastzitten. Kook de paprika's 4 tot 5 minuten in lichtgezouten water. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Knip de zaadhuizen uit de paprika's
Verhit de olie en bak de fijngesneden knoflook snel, zonder dat hij aanbrandt. Neem de knoflook van het vuur en meng hem met de oregano door de kaas. Roer het losgeklopte ei erdoor. Strooi er voorzichtig zout en royaal paprikapoeder over. Vul de paprika's en zet ze met de opening naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer met een kwastje olie op de paprika's en gril ze circa 3 tot 4 minuten vlak onder de grill totdat ze een beetje beginnen te verbranden.
Serveer ze met stokbrood.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »