GratisRecept

Geroosterde zalm met groene aspergesalade

Herkomst
Griekenland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
50 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 moten zalm a 150 gram
  • zout
  • peper
  • gemengde Griekse of Provencaalse kruiden
  • olijfolie
  • 12 groene asperges
  • witte wijnazijn
  • tomatenpesto
  • 1 krop donkere friseesla
  • 50 gram waterkers
  • tuinkers
  • 2 limoenen
  • 350 gram Parijse worteltjes, schoongemaakt
  • 450 gram krielaardappeltjes
  • 8 sjalotjes
  • 6 teentjes knoflook, uitgeperst
  • verse rozemarijn

BEREIDINGSWIJZE

Wrijf de zalmmoten in met zout en peper, bestrijk ťťn kant met olie, bestrooi die dik met kruiden en grill of rooster deze aan beide kanten 3 minuten. Vet dan de tweede kant in, bestrooi ze met de kruiden en
grill ze. Snijd van de asperges een stukje van de onderkant af, kook ze 10 tot 15 minuten en laat ze uitlekken. Doe in een pan wat olijfolie en voeg de aardappels, Parijse worteltjes, krielaardappeltjes, sjalotjes, rozemarijn en knoflook toe. Stoof dit in 20 minuten gaar. Roer een dressing van 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels wijnazijn en 1 eetlepel pesto saus en breng op smaak met zout en peper. Vermeng de sla met de waterkersblaadjes, veel tuinkers en de in achten gesneden limoenen en verdeel dit met de asperges over 4 borden. Druppel de dressing erover en leg de zalmmoten erop. Serveer het gerecht met de stoofgroenten.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »