GratisRecept

Gemarineerde lamshaasjes

Herkomst
Marokko
Categorie
Kerstgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 5 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 250 gram lamshaasje
  • 200 gram couscous
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • ½ theelepel basterdsuiker (donkere)
  • ½ theelepel koriander (gemalen)
  • 2 rode uien (in parten)
  • 2 teentjes knoflook (in plakjes)
  • 1 rode paprika (in reepjes)
  • 1 courgette (in plakjes)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 15 gram boter
  • 1 deciliter kalfsfond (of lamsfond)
  • 4 eetlepels munt (verse, fijngesneden)
  • zout
  • peper (versgemalen)

BEREIDINGSWIJZE

Rasp de schil van de sinaasappel dun af en pers de vrucht uit. Breng de helft van het sap met de azijn, de suiker, de koriander en peper aan de kook tot de suiker oplost. Giet de marinade lauw over de lamshaasjes. laat de marinade 30 minuten afgedekt intrekken.
Schep de uien en de knoflook, de paprika en de courgette met 2 eetlepels olie, zout en peper door elkaar. Verwarm de oven voor tot 225 graden C. Rooster de groenten ca. 15 minuten op een bakblik. Schep ze tussentijds om. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dep het vlees met keukenpapier droog en bestrooi het met zout en peper. Verhit de boter met 1 eetlepel olie en bak de haasjes ca. 3 minuten. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
Breng de marinade in de pan aan de kook. Voeg de fond toe en breng de saus weer aan de kook. Meng de groenten met de couscous, de sinaasappelrasp en -sap, de munt, zout en peper.
Serveer het vlees in plakjes met de saus bij de couscous.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »