GratisRecept

Franse tomatentaart

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Lunchgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 3 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 2 eetlepels crŤme fraÓche
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 3 takjes tijm
  • 6 tot 8 tasty tom tomaten, in dikke plakken
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge met basilicum
  • zout
  • peper
  • Kruidensalade:
  • enkele blaadjes basilicum
  • munt, fijngehakt
  • peterselie, fijngehakt
  • bieslook, fijngesneden
  • citroensap
  • olijfolie

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de plakjes deeg op elkaar op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze uit tot een dunne ronde lap van ongeveer 24 cm. Bekleed een ingevette (quiche)vorm met het deeg. Druk het deeg aan de randen goed aan. Roer de crŤme fraÓche en mosterd door elkaar en strijk het over de taartbodem uit. Ris de tijmblaadjes van de takjes en strooi zout en peper naar smaak erover. Leg de tomaten dakpansgewijs in cirkels in de vorm. Bestrooi het met zout en peper en druppel er basilicumolie over. Schuif de taart 1 richel onder het midden van de oven en bak het in 25 tot 35 minuten goudbruin en gaar. Laat het afkoelen tot lauwwarm.
Als u de taart lauwwarm of koud serveert, kunt u de taart garneren met een verse kruidensalade: Meng vlak voor het serveren blaadjes basilicum en munt met grofgehakte peterselie, wat bieslook en enkele druppels citroensap en olijfolie. Schep de salade in het midden van de tomatentaart.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »