GratisRecept

Fondue van geitenkaas met walnoten

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Fondue
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 400 gram harde geitenkaas (Hollandse)
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 1 honingbrood
  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 400 mililiter witte wijn
  • 2 eetlepels maÔzena
  • 15 gram verse koriander, fijngesneden
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Zet de caquelon (kaasfonduepan) alvast klaar. Snijd het honingbrood in plakken, rooster het en snijd ze in repen. Rooster in een droge koekenpan de walnoten en laat ze afkoelen. Wrijf de binnenkant van de fonduepan in met het doorgesneden teentje knoflook en breng erin de wijn aan de kook. Rasp de harde kaas en verbrokkel de zachte geitenkaas. Roer de kaas in porties door de wijn (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Breng op smaak met knoflook, zout en peper. Los de maÔzena op in 2 tot 3 eetlepels water en roer dit door de kaasfondue. Laat het 2 tot 3 minuten zachtjes koken en verdun eventueel met een extra scheut witte wijn. Zet de kaasfondue op een warmhoudplaatje op tafel en bestrooi het met de koriander. Prik de walnoten aan een vork en doop ze met het honingbrood in de kaasfondue.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »