GratisRecept

Duitse zuurkoolschotel met worst en bier

Herkomst
Duitsland
Categorie
Stamppotten
Bereidingstijd
1 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 75 gram ontbijtspek
  • 300 gram hamlappen
  • 25 gram boter
  • zout
  • peper
  • 500 gram zuurkool
  • 100 gram salami aan een stuk
  • 2 appels
  • 600 gram aardappelen
  • Ĺ eetlepel bloem
  • 2 deciliter pils

BEREIDINGSWIJZE

Bak het ontbijtspek zachtjes uit. Snijd de hamlappen in blokjes. Doe boter bij het spekvet en verhit, bak de hamlappen al scheppend lichtbruin. Bestrooi het met zout en peper. Zet de deksel op de pan en laat dit ongeveer 10 minuten laten stoven. Laat de zuurkool uitlekken. Snijd de salami in plakjes. Schil de appels en rasp deze grof. Snijd de geschilde aardapppels in plakjes. Strooi bloem over het vlees. Roer het bier erdoor. Schep achtereenvolgens zuurkool, appel, salami en aardappel erdoor. Doe de deksel erop en laat het zachtjes een uur stoven. Roer af en toe. Serveer met volkorenbrood en boter. Dit gerecht wordt ook wel Bigosch genoemd

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »