GratisRecept

Carpaccio van kalfsentrecote

Herkomst
Frankrijk
Categorie
Voorgerechten
Bereidingstijd
5 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 kalfsentrecotes, op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 eetlepel rode-wijnazijn
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge met truffelaroma
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 125 mililiter crème fraîche
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 1/2 zakje waterkers (75 gram)
  • zout
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Rooster in een droge koekenpan met antiaanbaklaag de pijnboompitten goudbruin en laat ze afkoelen. Meng in een kom de sjalot met azijn en laat het 5 minuten staan. Roer de truffelolie en 2 eetlepels olijfolie door het sjalotmengsel en breng de dressing op smaak met zout en peper. Roer in een andere kom de crème fraîche met de mosterd en 1 tot 2 eetlepels water tot een dunne saus en breng het met zout en peper op smaak. Bestrijk de entrecotes met 1 eetlepel olijfolie en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag het vlees op hoog vuur in 2 minuten bruin en keer het halverwege. Neem het vlees uit de pan en laat het iets lafkoelen. Snijd de entrecotes met een scherp glad mes in dunne plakjes en spreid de plakjes op vier borden uit. Schenk de roomsaus over het vlees. Meng de waterkers met de sjalotdressing en leg het in het midden op het vlees. Bestrooi het tenslotte met pijnboompitten.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »