GratisRecept

Caribische rijstschotel

Herkomst
Antillen
Categorie
Rijstgerechten
Bereidingstijd
35 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • (Jambalaya)
  • 300 gram witte rijst
  • 1 zak scampi (500 gram, diepvries)
  • 200 gram chorizoworst, in blokjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 rode peper (met zaadjes), in ringetjes
  • 200 gram achterham, in grove stukken
  • 1 bakje trostomaten, in vieren gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij, in blokjes
  • 500 mililiter kippenbouillon, van tablet
  • 2 eetlepels peterselie, fijngesneden
  • peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Ontdooi en pel de scampi volgens de gebruiksaanwijzing. Bak in een braadpan de chorizo in olijfolie op een laag vuur uit. Schep daarna de chorizo op een bordje. Bak de garnalen in het bakvet van chorizo al omscheppend 2 tot 3 minuten tot ze gaar en roze zijn. Schep deze garnalen naast de chorizo op het bord. Bak in de rest van het bakvet de ui, bleekselderij, paprika en rode peper 2 tot 3 minuten. Schep de ham, chorizo, tomaat en rijst erdoor en bak dit zachtjes 1 tot 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt in 20 minuten gaar. Breng het verder op smaak met zout en veel peper. Schep nu de helft van de scampi erdoor. Schep de rijstschotel in vier grote kommen en verdeel de rest van de scampi erover. Strooi tenslotte wat peterselie erover.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »