GratisRecept

Bitterkoekjespudding met perziksaus

Herkomst
Italie
Categorie
Desserts
Bereidingstijd
2 uur en 55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 3 bitterkoekjes
  • 2 eetlepels amandellikeur (bijv. amaretto)
  • 4 blaadjes gelatine
  • 3 deciliter slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 150 gram mascarpone
  • 2 halve perziken (uit blik), in stukjes
  • 3 eetlepels framboos/perzikjam (Hero)
  • 3 eetlepels amandelschaafsel
  • cacaopoeder
  • extra nodig: 4 puddingvormpjes of kleine kopjes

BEREIDINGSWIJZE

Knip de bitterkoekjes in piepkleine stukjes. Overgiet ze met de likeur, week ze 10 minuten en laat ze vervolgens uitlekken. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Breng de slagroom met de vanillesuiker en de suiker aan de kook. Los er van het vuur af de uitgeknepen gelatine in op. Roer de mascarpone met een mixer los en voeg al kloppend het slagroommengsel toe. Laat het afkoelen tot dik lobbig. Spatel de bitterkoekjes erdoor. Verdeel het mengsel over 4 puddingvormpjes of kopjes (inhoud ongeeer 3/4 deciliter) en laat ze in de koelkast in ongeveer 2,5 uur opstijven. Snijd intussen de perziken in kleine stukjes. Verwarm de jam al roerende met 1 eetlepels water en roer de perzikstukjes erdoor. Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort de puddinkjes op een bord. Lepel de saus er omheen. Bestuif de puddinkjes met cacaopoeder. Garneer met het amandelschaafsel.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »