GratisRecept

Andijvieschotel

Herkomst
Nederland
Categorie
Groentegerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 2 struiken andijvie
  • 200 gram jong belegen kaas (stuk)
  • 200 gram achterham (vleeswaren)
  • 50 gram roomboter
  • 1 beschuit
  • zout
  • peper
  • nootmuskaat
  • ovenschaal

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet daarna de ovenschaal in met de boter. Snijd de rest van de boter in blokjes. Verkruimel het beschuit heel fijn. Maak de andijvie schoon, snijd het in brede repen en was het goed. Laat in een pan de andijvie met het aanhangend water op een matig vuur in ongeveer 5 minuten slinken. Breng het vervolgens op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schaaf de kaas in plakken. Leg de helft van de andijvie met wat kookvocht in de ovenschaal. Beleg de andijvie met de helft van de ham en leg daarop de helft van de kaas. Maak zo nog een laag van andijvie, ham en kaas. Verdeel het beschuit en de blokjes boter over de ovenschotel. Zet tenslotte de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin is gekleurd.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »