GratisRecept

Hollandse aardappelsoep

Herkomst
Nederland
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
24 uur en 15 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 schouderkarbonades
  • 6 grote tenen knoflook
  • ½ spaanse peper
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 50 gram Croma
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje cayennepeper
  • 8 jamlepels vegeta (zie onderaan)
  • 3 liter water
  • 3 ons mager, gerookt en gesneden ontbijtspek
  • 3 uien
  • 1½ à 2 kg vastkokende aardappelen
  • 1 bosje selderij
  • 500 gram erwtensoep groente
  • 1 paprika, in reepjes gesneden
  • Vegeta is een soort bouillonpoeder met kruiden, en is vrij makkelijk te verkrijgen bij een goede Turkse of Surinaamse toko. U kunt het vooral goed in soep gebruiken. Als u het niet kunt verkrijgen, kunt u natuurlijk ook bouillonpoeder of bouillonblokjes gebruiken, maar vegeta is absoluut het lekkerste.

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de karbonades in vieren en braad ze aan in 6 eetlepels olie en croma. Doe er ook 2 tenen knoflook,geplet, de spaanse peper, de paprikapoeder en de cayennepeper bij in de pan. Laat ze ongeveer 20 minuten om en om bruinen. Doe er dan de vegeta en het water bij. Laat het koken en op een zacht vuurtje 2 uur trekken tot een stevige bouillon. Snijd ondertussen de uien in kwart ringen en het ontbijtspek in reepjes van 2 cm. Doe 2 eetlepels olie in de pan en bak het spek lichtbruin. Haal het voorzichtig uit de pan en doe het in een schaaltje. Bak in het spekvet de uien en de rest van de in stukjes gesneden knoflook. Als het gaar is, laten we het gewoon in de pan. Aan het eind doen we er vlak voor de soep klaar is 3 eetlepels gezeefde bloem door en een paar lepels gezeefde bouillon om de soep enigszins te binden. Omdat u de soep een dag van tevoren maakt, zal de soep door de aardappelen ook nog binden. Als de bouillon klaar is, moet u deze goed zeven. Ontdoe de karbonades van de mooiste stukjes vlees, en doe deze in de pan terug. Doe enkele lepels bouillon bij de uien, doe daar de bloem bij, goed roeren, en bij de soep doen. Voeg de in blokjes gesneden aardappelen, de erwtensoepgroente en het spek aan toe en laat het nog een half uurtje doorpruttelen. Neem wel vastkokende aardappelen, anders kookt het uit elkaar. Af en toe even goed doorroeren. U kunt het gewoon laten staan tot de volgende dag en vlak voor het opdienen in diepe borden, snijdt u de gewassen selderie grof, en strooit u daar wat van op ieder bord.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »