GratisRecept

Brood is een belangrijk basisproduct in onze samenleving. De gemiddelde Nederlander eet dan ook 60 kilo brood per jaar. Het meelproduct dat gemaakt wordt door deeg te bakken, te koken of te stomen bevat vele belangrijke voedingsstoffen. Het basisdeeg bestaat uit meel en water waaraan gist of zuurdesem en in de meeste gevallen nog zout is toegevoegd. Voor speciale broodsoorten worden er nog andere toevoegingen gedaan.
Lees de gehele special “Brood”

In deze nieuwe koffiebonen proef je natuurlijke nuances van bloemen, hinten van specerijen of chocolade. Deze bonen zijn zo rijk aan smaaktonen dat elke liefhebber er iets bijzonders in kan ontdekken. Ontdek het zelf en geef je op voor een koffieproeverij!
Lees de gehele special “Douwe Egberts World of Origins”

Een hapje en een drankje en vooral veel vuurwerk: het nieuwe jaar zit er weer aan te komen. Het Nieuwjaarsfeest is waarschijnlijk al duizenden jaren oud, alleen niet helemaal zoals wij het tegenwoordig kennen. Vroeger vierden de Babyloni?rs het begin van de lente, de Egyptenaren vierden het nieuwe jaar in september wanneer de Nijl overstroomde en Julius Caesar besloot in 46 voor Christus dat het nieuwe jaar op 1 januari begon.
Lees de gehele special “Oudjaar”

Op 31 oktober is het weer de avond voor Allerheiligen: Halloween. Het is een feest dat de laatste jaren is overgewaaid uit Amerika en hier steeds populairder wordt. Kinderen verkleden zich dan als enge wezens en krijgen snoep bij huizen die versierd zijn met pompoenen en kaarsjes.
Lees de gehele special “Halloween”

Wijn en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Noem een willekeurig gerecht en er hoort wel een bepaalde wijnsoort bij. De wijnproductie kent een lange geschiedenis die begint bij gebieden als de Kaukasus waar de wilde wijnstok (een wingerdsoort) vandaan komt. Daarna werd rond 3000 voor Christus wijn afgebeeld bij de oude Egyptenaren en dronken ze in Griekenland bij voorkeur met water verdunde wijn uit een drinkschaal.
Lees de gehele special “Wijn”

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »