GratisRecept

Termen



g

Glace
Een stroperig aftreksel van uit vlees, wild, gevogelte of vis verkregen ingekookte bouillon.
Glaceren
Het van een glanzend laagje voorzien van bepaalde gerechten, bijvoorbeeld groenten en gebak. Dit kan met gelei (aspic), gesmolten boter of glazuur (voor gebak).
Gratineren
Het onder de grill of in de oven mooi bruin laten kleuren van zoete of hartige gerechten. Het bruine kleurtje krijg je door het gerecht (voordat je het in de oven of onder de grill zet) te bestrooien met paneermeel of broodkruim. Voor hartige gerechten kan je hier ook geraspte kaas voor gebruiken.
Grilleren
Het bereiden van voedsel in een grillapparaat, op een gietijzeren grillplaat of op een steengrill.
Grillpan
Een platte gietijzeren pan met ribbels om ingrediënten in te grillen. De ribbels verlenen er een barbecue-achtig streepeffect aan.
Gluten
Een in tarwe aanwezig eiwit dat voor elasticiteit zorgt. Tarwe met een hoog glutengehalte is het meest geschikt voor deeg dat moet rijzen (zoals brood).
Galantine
Bereiding op basis van stukken vlees, wild of gevogelte, gemengd met eieren, specerijen en andere ingrediënten, in vierkante vorm in een fumet gekookt.
Ganache
Patisserie-crème, gebruikt om te gameren of te vullen. Is meestal van chocolade gemaakt.
Gastrique
Reductie van azijn met andere elementen tot een bijna complete reductie. Wordt gebruikt als basis voor warme sauzen zoals béarnaise.
Gelee
Geclarificeerde vlees-, vis- of vruchtensappen, stevig geworden na koelen.
Glacé de cuisine
Stroperige substantie, verkregen door het reduceren van een niet-gebonden fond.
Granité
Soort van Italiaanse sorbet die na bevriezing een korrelige structuur behoudt.

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »