GratisRecept

Termen



e

Emulsie
Een mengsel van twee vloeistoffen, bijvoorbeeld olie en azijn, die elkaar eigenlijk afstoten. Deze vloeistoffen kan je mengen door ze goed door elkaar te kloppen en eventueel een derde stof, bijvoorbeeld mosterd of eierdooier, toe te voegen.
Eminceren
Dunne plakjes schaven met behulp van een schaaf.
Escalope
Dunne schijf van vlees, vis of gevogelte.
Essence
Geconcentreerde aromatische substantie, verkregen door reductie, door infusie of door extractie van de essentiële oliën. In het Frans wordt hier ook gewone benzine mee bedoeld.
Entrements
Samenstelling van gerechten die vroeger na het vlees werd geserveerd, zoals groenten en sommige nagerechten. Zie hier de officiële taak van de entremetier.
Étuve
Droogoven van constante temperatuur (150°C).
Etamine
Lichte stof, gebruikt om sauzen of geleien te zeven.
Extrait
Geconcentreerd product, verkregen door reductie.

GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »