GratisRecept

Zuurkoolsalade met ananas en rozijnen

Herkomst
Nederland
Categorie
Lunchgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 30 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 400 gram zuurkool
  • 1 glas witte wijn
  • 1 blik ananasstukjes
  • 75 gram rozijnen
  • 100 gram gekookte hamplak, in blokjes gesneden
  • 50 gram gebakken pijnboompitten
  • 4 tot 6 eetlepels sla fris dressing met tuinkruiden
  • 1 eetlepel bieslook
  • 1 theelepel suiker
  • versgemalen peper
  • zout

BEREIDINGSWIJZE

Spoel de zuurkool licht af met koud water, knijp hem goed uit en breng de zuurkool aan de kook met de witte wijn. Laat dit 10 minuten koken op een laag vuur en laat dit afkoelen. Laat dan de zuurkool op een vergiet uitlekken en vang het vocht op. Vermeng de helft van het kookvocht samen met wat ananasvocht, suiker en de dressing en giet dit over de zuurkool. Voeg dan de hamblokjes, rozijnen, pijnboompitten en bieslook toe en meng het geheel goed. Breng het op smaak met de versgemalen peper en zout. Laat dit minimaal 2 uur marineren in de koelkast. Serveren dit dan als lunchgerecht of als een voorgerecht samen met bijvoorbeeld bladerdeeg-kaasstengels of kleine croissants.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »