GratisRecept

Warme herfstappels

Herkomst
Nederland
Categorie
Desserts
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 kleine stevige appels
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 g blanke rozijnen
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 1 eetlepel honing
  • 50 gram boter
  • 100 mililiter appelsap
  • 500 mililiter vanillevla

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Was de appels en snijd in het midden van elke appel met een dunschiller een smal reepje uit de schil. (Ze barsten/splijten daardoor niet tijdens het bakken). Boor of snijd het klokhuis uit de appels en maak het gat bovenaan wat groter. Hak de noten en rozijnen grof en meng ze met de koekkruiden, honing en de helft van de boter. Zet de appels in een ovenschaal en vul ze met het rozijnenmengsel. Leg op elke appel een stukje boter en schenk het appelsap er om heen. Laat daarna de appels in het midden van de oven in 30 minuten zacht worden. Let op: dek ze het eerste kwartier losjes af met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze uitdrogen. Laat ze uit de oven iets afkoelen. Schenk de vanillevla in vier diepe borden en plaats tenslotte een gevulde appel in het midden.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »