GratisRecept

Visschotel met champignons en aardappel

Herkomst
Nederland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram aardappelen (vastkokers)
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ui
  • 250 gram champignons
  • 200 gram zeewolf- of kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 15 gram boter
  • 100 gram spekreepjes
  • 50 gram geraspte belegen Goudse kaas
  • 2 eetlepels fijngehakt bieslook
  • 1/8 liter slagroom

BEREIDINGSWIJZE

Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Kook de aardappelen in water met zout in 8 minuten halfgaar. Giet ze af.
Pel en snipper intussen de ui. Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de vis in stukjes van ongeveer 2 cm, besprenkel die met het citroensap en bestrooi ze met zout en peper; doe de vis in een ovenschaal. Verhit de boter in een koekenpan en bak de spekjes zachtjes krokant uit. Voeg de ui en champignons toe en bak het geheel nog 5 minuten. Verdeel het mengsel over de vis in de ovenschaal.
Roer de helft van de kaas en 1 eetlepel bieslook door de slagroom en schenk het mengsel over het vismengsel. Voeg naar smaak zout en peper toe. Verdeel de blokjes aardappel erover en bestrooi die met de rest van de kaas. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Bak de schotel, op een rooster, in het midden van de oven in 25 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van het bieslook.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »