GratisRecept

Tomatensorbet met gehakte munt

Herkomst
Nederland
Categorie
Dranken
Bereidingstijd
3 uur en 20 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 4 rijpe vleestomaten, ontveld
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels verse muntblaadjes, fijngesneden
  • 4 munttopjes
  • snufje zout
  • mousserende witte wijn of Champagne

BEREIDINGSWIJZE

Pureer de in grove stukken gesneden tomaten in de mixerblender tot een egale massa. Zeef het geheel door een fijne zeef en meng de basterdsuiker, zout en de fijngesneden muntblaadjes erdoor. Giet de massa in een plastic bakje en zet dit in de diepvries. Laat deze massa in circa 2 tot 3 uur opstijven. Roer het regelmatig om met een vork. Leg een half uur voor het serveren mooie cocktailglazen in de diepvries. Schep vlak voor gebruik de opgesteven massa in de glazen en garneer het met een topje verse munt. Giet aan tafel een scheutje mousserende witte wijn of Champagne in het glas.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »