GratisRecept

Stoofpeertjes in rode bessensaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Bijgerechten
Bereidingstijd
2 uur en 25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1½ kg (Gieser Wildeman) stoofpeertjes
  • 2½ deciliter (1 flesje) rode bessensap (de Betuwe)
  • 1 deciliter water
  • 6 eetlepels suiker
  • 1 vanillestokje
  • 2 kruidnagels
  • 1 theelepel speculaas & koekkruiden
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • ½ eetlepel kaneel
  • 2 borrelglazen cognac
  • 2 borrelglazen Cointreau
  • 2 mandarijnen
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel

BEREIDINGSWIJZE

Doe de rode bessensap, water, suiker, kruidnagels, koek & speculaaskruiden, kaneel, cacao, en cognac in een ruime pan met een dikke bodem. Kerf het vanillestokje in de lengte meerdere malen in en voeg het toe. Schil de peertjes, laat het steeltje er aan zitten en doe ze bij de rest in de pan. Breng het geheel op een zacht vuurtje aan de kook, en laat het met de deksel op de pan ongeveer 2 uur zachtjes koken. Schep af en toe de peertjes (voorzichtig) om. Doe ongeveer 10 minuten voor het einde van de kooktijd het sap van de mandarijnen erbij (halveren en uitknijpen boven de pan) en laat dit even mee koken. Neem de peertjes uit de pan en doe ze in een glazen schaal. Passeer het kookvocht door een zeef in een andere pan. Voeg de Cointreau toe. Reduceer het kookvocht tot ongeveer de helft. Maak met wat koud water een papje van de aardappelzetmeel. Voeg al roerend met een garde de aardappelzetmeel toe aan de sudderende saus tot een lobbige saus ontstaat. Giet tenslotte de saus over de peertjes.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »