GratisRecept

Stimpstamp met zure saus van de Veluwe

Herkomst
Nederland
Categorie
Aardappelgerechten
Bereidingstijd
45 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1½ kilogram aardappels
  • zout
  • 200 gram mager rookspek in blokjes
  • boter
  • ½ liter karnemelk
  • 2 lepels aardappelmeel
  • 750 gram andijvie
  • nootmuskaat

BEREIDINGSWIJZE

Kook de aardappels gaar in 2½ deciliter water met zout. Giet af, bewaar het vocht en stamp ze, gebruik eventueel wat kookvocht als het te droog is. Schep de (rauwe) andijvie erdoor met een klontje boter en wat nootmuskaat.
Maak karnemelksaus: bak het spek zachtjes in de boter, als het vet loskomt, dan hoger zetten en knapperig bakken. Breng al kloppend met een garde de karnemelk tegen de kook (niet laten koken!). Meng het aardappelmeel met 2 lepels karnemelk tot een papje en bindt de warme karnemelk ermee. Giet het spekvet erbij en serveer de spekjes apart.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »