Stamppot witlof II
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 15 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilo kruimige aardappels
- 4 eieren
- 500 gram witlof
- 2 eetlepels citroensap
- 1 ui
- 1 appel
- 2 eetlepels mayonaise
- 75 gram spekblokjes
- 3 eetlepels vloeibare boter
- 1 deciliter lauwwarme melk
- zout
- peper
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout in circa. 20 minuten gaar. Kook intussen de eieren circa 8 minuten. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. Maak de witlof schoon en snijd het fijn, besprenkel het met citroensap. Pel en snipper de ui fijn. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in stukjes. Meng in een kom de witlof met ui, ei, appel en mayonaise. Bak in een koekenpan het spek uit. Knijp of stamp de aardappels fijn en meng de boter en melk erdoor. Schep het spek en het witlofmengsel erdoor. Breng het op smaak met zout en peper.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »