Stamppot rode ui met rookworst
- Herkomst
- Nederland
- Categorie
- Stamppotten
- Bereidingstijd
- 35 minuten
- Porties
- 4
- Beoordeling
-
- Recensies
- Geen Recensies Recensie plaatsen
INGREDIENTEN
- 1 kilogram aardappels (kruimig)
- zout
- peper
- 500 gram rode uien
- 125 gram magere spekblokjes
- 125 gram gewelde pruimen zonder pit
- 1 deciliter melk
- 2 eetlepels gembersiroop
- aardappelstamper
BEREIDINGSWIJZE
Schil de aardappels, was ze, snijd ze in stukjes en kook ze met zout in ongeveer 20 minuten gaar. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing. Bak in een grote koekenpan de spekjes ongeveer 4 minuten. Voeg de uien toe en Bak ze ongeveer 10 minuten zachtjes mee. Snijd intussen de pruimen in stukjes. Giet de aardappels af, stamp ze met een aardappelstamper en maak er met melk een puree van. Schep er de spekjes, ui en pruimen door. Breng het op smaak met zout, peper en gembersiroop. Serveer de rookworst bij de stamppot.
RECENSIE PLAATSEN
advertentie
hier adverteren?
GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF
De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !voeg je eigen recepten toe
Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!Nu aanmelden »