GratisRecept

Spitskoolstamppot met spekjes

Herkomst
Nederland
Categorie
Stamppotten
Bereidingstijd
40 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1,5 kilogram kruimig kokende aardappelen, geschild en in stukken
  • zout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 gram magere spekreepjes
  • 1 spitskool, in repen
  • 1,5 eetlepel kerriepoeder
  • 1 tot 1,5 deciliterl melk, verwarmd
  • peper

BEREIDINGSWIJZE

Kook de aardappelen in water met zout gaar. Giet ze af en laat ze uitdampen. Verhit intussen de olie in een ruime pan en fruit de ui al omscheppend 3 minuten. Voeg de spekreepjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten op een hoog vuur mee. Schep de spitskool en de kerriepoeder erdoor en bak alles ongeveer 3 minuten mee. Voeg een beetje water en zout naar smaak toe en kook de spitskool in ongeveer 7 minuten beetgaar. Stamp de aardappelen fijn en schep er de spitskool met de spekjes door. Voeg zoveel melk toe dat een smeuïge stamppot ontstaat en breng hem op smaak met peper en zout.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »