GratisRecept

Rundersmoor

Herkomst
Srilanka
Categorie
Vleesgerechten
Bereidingstijd
1 uur en 25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 650 gram mager rundvlees (aan alle kanten doorprikken)
  • 1 ui (fijnsnijden)
  • 3 teentjes knoflook (fijngesneden)
  • 25 gram gemberworte1 (zeer fijn gesneden)
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel
  • 1/2 theelepel serehpoeder
  • 1/2 theelepel kardamonpoeder
  • 1/2 theelepel venkelpoeder
  • 1 pijpje kaneel
  • 2 eetlepel korianderpoeder
  • 1/2 theelepel fenegriek
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 3 kerrieblaadjes
  • 2,5 centiliter wijnazijn
  • 2 tomaten (fijnsnijden)
  • 40 centiliter kokosmelk
  • 2 eetlepels milde kerrie
  • 15 centiliter olie
  • zout naar smaak

BEREIDINGSWIJZE

Doe het vlees in een ruime braadpan en giet er tweederde van de kokosmelk bij. Voeg dan de andere ingrediŽnten toe behalve de rest kokosmelk en de bakolie en meng het geheel goed door elkaar. Breng het aan de kook en sudder op een middelmatige vlam tot het vlees gaar is ( ongeveer 1 uur). Voeg dan de rest van de kokosmelk en een beetje water toe en laat het nogmaals sudderen (15 minuten). Verhit de olie in een bakpan en neem alleen het vlees uit de braadpan. Laat het vlees even uitlekken en bak het in de olie aan alle kanten bruin. Vervolgens doet u het vlees en de olie weer bij de rest in de braadpan en mengt het goed doorheen. Vlak voor het serveren snijdt u het vlees in plakken die u opdient in of naast de saus.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »