GratisRecept

Rosbief met gestoomde herfstgroente

Herkomst
Nederland
Categorie
Slank en Fit
Bereidingstijd
30 minuten
Porties
2
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 150 gram plakjes rosbief (vleeswaren)
  • 2 grote aardappels, schoongeboend
  • 150 gram haricots verts
  • 2 rode uien
  • 1 bos bospeen
  • 100 gram bloemkoolroosjes
  • 1 theelepel olie
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 125 mililiter rode wijn (als variatie kunt u runderbouillon gebruiken)
  • 125 mililiter sinaasappelsap
  • 1 stoommand

BEREIDINGSWIJZE

Snijd de aardappels in de lengte in acht parten, pel de rode uien en snijd deze in zessen. Schil de bospeentjes maar laat er een stukje groen aan zitten. Breng een grote pan water aan de kook. Verdeel alle groenten (behalve de haricots verts) in de stoommand. Plaats deze 15 minuten boven de pan, met de deksel erop. Leg de haricots verts ook in het stoommandje en stoom ze in 5 minuten gaar. Verhit daarna de olie en fruit het sjalotje. Voeg de wijn en het sinaasappelsap toe en laat de saus 5 minuten inkoken tot hij stroperig is. Leg de groenten met de rosbief op de borden. Serveer de saus apart.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »