GratisRecept

Paling met champignons in tomaten en witte wijnsaus

Herkomst
Nederland
Categorie
Visgerechten
Bereidingstijd
55 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 kilo paling
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram champignons
  • 1 ui
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peterselie
  • 1 bouquet garni
  • kervel
  • dragon
  • 1,5 deciliter droge witte wijn
  • 3 eetlepels olie
  • zout
  • peper
  • bloem

BEREIDINGSWIJZE

Breng een pan met water aan de kook. Leg wat bloem op een bord. Schil en bak de sjalot en ui. Maak de champignons schoon en snijd ze in stukken. Maak de palingen schoon. Leg die 3 minuten in het kokende water. Laat ze uitlekken en droog ze af. Snij ze daarna in stukken van 7 cm. Doe er peper en zout over en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een pan. Bak er de stukken paling in. Wentel ze een paar keer zodat ze aan alle kanten gelijkmatig aanbraden. Haal ze na enkele minuten uit de pan. Doe nu de olie en de gehakte ui er bij, wacht tot ze glazig worden en voeg dan de sjalot en de champignons toe. Laat even aanbraden en doe er dan de tomatenpuree en de wijn bij. Leg de paling terug in de pan, doe er nog wat zout en peper naar smaak bij, voeg het bouquet garni toe en leg de deksel op de pan. Laat op een klein vuur 30 minuten zachtjes stoven. In deze tijd wast en hakt u wat peterselie, kervel en dragon. Wanneer de paling klaar is, halen we het bouquet garni weg, doen het mengsel op een voorverwarmde schaal en strooien er de gehakte kruiden over.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »