GratisRecept

Nonnenvotten

Herkomst
Nederland
Categorie
Gebak
Bereidingstijd
1 uur en 30 minuten
Porties
10
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 500 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 1,25 deciliter melk
  • 25 gram gist
  • 175 gram boter
  • 2 eieren
  • 75 gram basterdsuiker
  • frituurvet
  • suiker

BEREIDINGSWIJZE

Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak en kuiltje in de bloemen giet er de gistoplossing in. Smelt de boter en doe de gesmolten boter bij de gistoplossing. Breek er daarna twee eieren in en voeg de suiker toe. Maak vanuit het midden, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend, een mooi soepel deeg. Laat het deeg, afgedekt met een vochtige doek, 1 uur op een warme plek rijzen. Rol het deeg daarna op een met bloem bestrooide aanrecht uit tot een niet te dunne lap en snijd deze lap in smalle repen. Leg in deze repen voorzichtig een losse knoop en laat het deeg nog 15 minuten narijzen. Verhit een pan frituurvet of slaolie tot de begint te dampen (ongeveer 170 graden C), laat de nonnenvotten voorzichtig in het vet glijden en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal de nonnenvotten vervolgens uit het vet en bestrooi deze met kristalsuiker. Ze kunnen zowel koud als warm gegeten worden.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »