GratisRecept

Kippensoep met kokos

Herkomst
Thailand
Categorie
Soepen
Bereidingstijd
25 minuten
Porties
4
Beoordeling
4.5
1
Recensies
Geen Recensies Recensie plaatsen

INGREDIENTEN

  • 1 rode peper
  • 1 zakje verse koriander
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels laos
  • 1 blik kokosmelk (400 mililiter)
  • 250 gram kipfilet, in blokjes
  • 3 eetlepels vissaus (pot à 200 mililiter)

BEREIDINGSWIJZE

De peper wassen, halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. De korianderblaadjes van de takjes plukken en beide bewaren. De ui en knoflook pellen en in stukken snijden. De limoen uitpersen. De helft van de peper met ui, knoflook en korianderstengels in een keukenmachine fijnmalen.
In een pan de olie verhitten. Het gemalen mengsel en laos toevoegen en op een laag vuur ca. 3 min. bakken. Vervolgens 1 deciliter kokosmelk toevoegen en al roerend ca. 1 min. laten koken. De kip in de pan doen en al roerbakkend ca. 3 min. verwarmen. De rest van de kokosmelk, vissaus en limoensap toevoegen. Met 4 deciliter water aan de kook brengen en ca. 2 min. zachtjes laten koken. Met de vissaus op smaak brengen. De blaadjes koriander en de rest van peperreepjes erdoor roeren.

   


RECENSIE PLAATSEN

  • Naam
  • Email
  • Reactie
  • Beoordelen


GRATIS CULINAIRE NIEUWSBRIEF

De culinaire nieuwsbrief brengt je elke week de lekkerste recepten, culinaire nieuwtjes en veel meer. Bovendien als je je nu inschrijft maak je kans op een STOOMOVEN !

voeg je eigen recepten toe

Deel je eigen recepten met ons en maak kans op leuke prijzen, krijg de leukste aanbiedingen en nog veel meer!
Nu aanmelden »